Politiek

Minister Schouten: Forum voor Democratie wil niet vooruit met de landbouw

foto: Guido van Riet/EOfoto: Guido van Riet/EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Minister Schouten: Forum voor Democratie wil niet vooruit met de landbouw

[EO - VPRO] Minister Schouten van landbouw deelt in de laatste aflevering van Café Europa een sneer uit naar Forum voor Democratie. Volgens de minister moet het Europese landbouwbeleid hervormd worden. "En neem nou zo'n partij als Forum voor Democratie. Ik hoor ze niet zo vaak in landbouwdebatten, maar ze laten niet zien dat ze een stap voorwaarts willen zetten."

Volgens Schouten dreigt Europa de slag te missen als de EU het landbouwbeleid niet gaat hervormen. "Europa is wereldwijd altijd koploper geweest als het gaat om landbouw. Dan is het belangrijk om op een partij te stemmen die een stap voorwaarts wil."

Volgens Schouten ligt 'die stap voorwaarts' in de kringlooplandbouw. Zij wil dat alle EU-landen in de toekomst deze manier van landbouw nastreven.

Wat doen ze daar eigenlijk?

Minister Schouten was niet de enige gast in de laatste uitzending van Café Europa. Ook Mendeltje van Keulen (schreef het boek Wat doen ze daar eigenlijk?), politiek analist Sywert van Lienden, en Nilüfer Vogels (de nr. 2 op de lijst van de nieuwe pan-Europese partij Volt) blikten terug op de campagne en bespraken het belang van de Europese verkiezingen. Want waarom moeten we eigenlijk naar de stembus?

De hele aflevering van Café Europa kun je hier bekijken:

Ster advertentie
Ster advertentie