Politiek
KRO-NCRV

Dit vindt Nederland van de kabinetsplannen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit vindt Nederland van de kabinetsplannen

De Troonrede is uitgesproken en de Miljoenennota is gepresenteerd. Zo raken de plannen van het kabinet een basisschooldirecteur, een agent, een zzp’er en een melkveehouder.

Basisschooldirecteur Ronald Pieck

"Er komt helemaal niets bij voor het onderwijs, het wordt zelfs slechter", zegt de directeur van een school in Rotterdam. "De energierekening gaat omhoog, en hoe meer je kwijt bent aan huisvesting, hoe minder je hebt voor leraren en leermiddelen."

Rechercheur André Mol

"Ik verbaas me, er komt helemaal niets bij en de politie is al helemaal uitgekleed", zegt de rechercheur in dienst bij de politie. "Het is al een hele tijd alle hens aan dek. Wijkagenten die in de haarvaten van de samenleving zouden moeten zitten, zijn alleen maar bezig met noodhulp. Bij de recherche zijn we alleen maar met ad-hoc-zaken bezig om de veiligheid van burgers te garanderen. Er is geen tijd om echt werk te maken van de aangiften."

Zzp'er Jasper Jacobs

"Mijn tarieven zijn niet geïndexeerd en al sinds 2003 niet verhoogd", zegt zelfstandig tolk Jacobs. "Eén organisatie heeft de tarieven zelfs verlaagd. Ik vraag me af waar dat geld gebleven is, de lonen in de publieke sector lijken niet te zijn meegegroeid met de economie."

Melkveehouder Bert Broeze

"De plannen gaan vooral over duurzame landbouw, voor de rest is er weinig richtinggevend beleid", aldus deze boer uit Twente.

Spraakmakers Community

Wil je net als Ronald, André, Jasper en Bert je verhaal delen op NPO Radio 1? Dat kan! Meld je aan bij de Spraakmakers Community en deel je kennis en ervaring met de redactie. Samen maken wij betere radio!

Ster advertentie
Ster advertentie