Naar homepage
Politiek

Gerd Leers mist leider in het CDA

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gerd Leers mist leider in het CDA

Het blijft maar rommelen binnen het CDA. Na de ophef rondom de samenwerking met Forum voor Democratie in Noord-Brabant en de strijd om wie de nieuwe leider moet worden, komt daar deze week nog onenigheid over het terughalen van 500 vluchtelingkinderen uit Griekenland bij.

Dit bespreken Patrick Lodiers en politiek redacteur Peter Kee in De Nieuws BV met Gerd Leers. De voormalig minister van Immigratie en Asielen oud-burgervader van Maastricht laat zijn licht schijnen over de situatie in het CDA.

De Week van Kee - Het gerommel binnen het CDA

Nu Wopke Hoekstra, Hugo de Jonge en Mona Keijzer in de race zijn, wordt de partij nu geleid door Rutger Ploum en Pieter Heerma. Leers vertelt: "Er mist wel een duidelijke leider bij het CDA."

Discussie buiten de partij

Het lijkt erop dat Ploum en Heerma de kikkers niet echt in de kruiwagen kunnen houden. De discussie over de samenwerking met Forum voor Democratie in Noord-Brabant en het wel of niet opvangen van 500 weeskinderen, wordt vooral buiten de partij gevoerd.

De samenwerking met de PVV

Deze splijtzwammen doen denken aan de problematiek van de partij rond 2010 en 2012: de samenwerking met de PVV en Mauro. Ondanks dat Leers niet erg positief terugkijkt op de samenwerking met de PVV, is hij niet tegen samenwerking met Forum voor Democratie. Hierin staat hij lijnrecht tegenover andere partijprominenten, zoals Paul Rüpp, die 1 mei bij De Nieuws BV te gast was.

De discussie gaat dus lekker door binnen en buiten het CDA. Zouden deze eindeloze discussies opgelost worden door een nieuwe leider? Komt er dan eindelijk kleur op de wangen van deze middenpartij? We shall see.

De Week van Kee - Het gerommel binnen het CDA

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie