Politiek
BNNVARA

Dit zijn de genomineerden voor de Prinsjes Podcast prijs

foto: Unsplash/Michael fousertfoto: Unsplash/Michael fousert
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de genomineerden voor de Prinsjes Podcast prijs

De podcasts Pim en De Kamer van Klok en De Binnenkamer zijn de genomineerden voor de Prinsjes Podcast Prijs 2022. Dat maakte juryvoorzitter Splinter Chabot vandaag bekend in De Nieuws BV.

Uren aan podcastmateriaal is er door de jury beluisterd en maar drie afleveringen konden genomineerd worden. Een hele klus dus voor juryvoorzitter Splinter Chabot en juryleden Charlotte Nijs en Pepe van de Kerkhof. Maar er is een top drie uitgerold, en wat voor één!

Pim (NRC) - Aflevering #4: Hetze

Niet alle genomineerde podcasts gaan over de actualiteit, en dit is daar één van. Dit jaar was het 20 jaar geleden dat politicus Pim Fortuyn op werd vermoord. In de bijzondere podcastreeks Pim wordt de luisteraar meegenomen naar die tijd, van de opkomst van Pim Fortuyn, "naar stormachtige ontwikkelingen, naar de reacties, tegenkrachten en polarisatie die ontstond", luidt het juryrapport. "Het is zo goed in elkaar gezet dat het ook écht spannend is", zegt Chabot.

De Binnenkamer (Microphone Media) - Aflevering #4: De hond van Dilan Yesilgöz

De titel van de aflevering springt er meteen uit: het is niet een titel die je zomaar verwacht van een politieke podcast. "Het is anders, het is een persoonlijk interview. Je wordt meegenomen en je krijgt persoonlijke zaken van een politicus te horen", aldus Chabot. "Het is niet een vraag-antwoordgesprek, je komt dichter op de mens. Ik denk dat het een andere doelgroep trekt richting de politiek en dat vind ik goed."

De Kamer van Klok (Volkskrant) - Aflevering 'Via het riool naar de veiligheid: hoe een groepje vrijwilligers in actie kwam toen het kabinet faalde in Kaboel'

"Het is een inhoudelijke podcast en gaat over de schande en het gigantische falen van zowel Kaag, als Bijleveld als Rutte rondom de evacuatie van de mensen in Kaboel", zegt Chabot. "Je gaat erin mee en je gelooft niet wat je hoort, het is zo krankzinnig. Een fantastisch achtergrondverhaal."

Donderdag 15 september wordt de winnaar van de Prinsjes Podcast Prijs bekendgemaakt, tijdens het festival Democratie Woord en Beeld in de Eerste Kamer. Het is ook online te volgen via de site van de Eerste Kamer.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en X (voormalig Twitter).

Ster advertentie
Ster advertentie