Politiek
WNL

Minister Hoekstra stelt een sanctiecoördinator in: 'Niet te verkopen'

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Minister Hoekstra stelt een sanctiecoördinator in: 'Niet te verkopen'

Minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra, heeft een sanctiecoördinator in het leven geroepen om de sancties tegen Rusland in goede banen te leiden. Terwijl hij volgens de wet daar zelf voor verantwoordelijk is, zegt politiek verslaggever Thomas van Groningen In de Kantine.

Minister Hoekstra stelt een sanctiecoördinator in: ‘Niet te verkopen’

'Onacceptabel'

Eerder noemde Pieter Omtzigt het al ”onacceptabel” dat Nederland tijdens een oorlog in veertig dagen niet in staat blijkt te zijn om alle zaken van Russische oligarchen in beslag te nemen, en andere landen wel. Dat minister Hoekstra zich nu wendt tot het instellen van een sanctiecoördinator, vindt Paul van den Bosch, hoofdredacteur AD Regio, ”niet te verkopen”. Hij vergelijkt het met de Oekraïense regering: ”Zelensky strijdt voor het voortbestaan van zijn land, en het Nederlandse antwoord is dan: een sanctiecoördinator.”

VVD-Kamerlid Zohair El Yassini is daarentegen pragmatischer: ”Ook als VVD-fractie willen we een kritische noot kraken richting het kabinet, maar voor ons maakt het niet uit hoe het kabinet het doet, als ze het maar regelen.” Hoekstra heeft overigens ook gezegd dat zijn departement een tandje erbij gaat zetten, besluit El Yassini.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie