Pointer

Komende uitzending

KRO-NCRV
foto: Pointerfoto: Pointer
  1. Nieuwschevron right
  2. Komende uitzending

Komende uitzending 5 februari 19:00 uur

Gesloten Jeugdzorg gesloten

Rijnhove was het kindvriendelijke alternatief voor de gesloten jeugdzorg. Kinderen niet meer hardhandig vastpakken als ze niet luisteren, maar met ze praten. Ze niet opsluiten in de woning, maar de deur naar buiten open houden. Maar dan wordt opeens alles teruggedraaid. Het gevolg: een stroom van incidenten en het vaste personeel neemt massaal ontslag.

Pointer Regio: Heeft Ede nog trek in een voedselpretpark?

De Pointer pop-up redactie is voor de maand februari neergestreken in Ede. De ambitieuze gemeente wil daar een World Food Center Experience bouwen, een voedselpretpark dat 300.000 bezoekers moet trekken. Maar de Raad van State gooide het bestemmingsplan in de prullenbak, omdat de schade op de natuur onvoldoende onderzocht is. De gemeente moet terug naar de tekentafel. Ondertussen is er steeds meer politiek gemor.

Pittige pijnstillers binnenkort toch verkrijgbaar bij de super- en bouwmarkten

Sommige medicijnen kun je beter niet tegelijkertijd gebruiken. En er zijn ook medicijnen die bij langdurig gebruik schadelijk zijn. Daarom zijn die middelen alleen te koop bij de apotheek en drogist. Zodat je uitleg kunt krijgen. Maar minister Kuipers van Volksgezondheid heeft de wet gewijzigd zodat binnenkort óók de supermarkt, de Action of Big Bazar dit soort medicijnen mogen verkopen.

Voorgaande uitzending 29 januari

Energietoeslag in de zomer: burgers in de kou

Vanwege torenhoge energierekeningen konden mensen vorig jaar aanspraak maken op de zogeheten energietoeslag van in totaal 1.300 euro. Ook dit jaar stelt het kabinet weer geld beschikbaar voor gemeenten om minima bij te staan, maar het proces verloopt stroef. Minima blijven toch in de kou zitten en worden verkeerd ingelicht door hun gemeente. Wat gaat hier mis?

Pointer Regio: verduurzaming van huurwoningen

Uit onderzoek van onder wooncorporaties in Groningen, Friesland en Drenthe blijken nog 19.000 huizen energielabel G of lager te hebben. De huur is laag maar de energierekening is hoog. Wat doen de wooncorporaties om de achterstand in te lopen?

Gezonde schoollunch

15 procent van de kinderen in Nederland heeft overgewicht: Hoe zorgen we dat onze kinderen gezonder worden? Nou, bijvoorbeeld door een gezonde schoollunch aan te bieden. Probleem: veel ouders willen dat niet.


Ster advertentie
Ster advertentie