Naar homepage
Pointer

Komende uitzending
KRO-NCRV

foto: KRO-NCRVfoto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Komende uitzending

Komende uitzending: 24 oktober 19:00 uur NPO Radio 1

- ReportersNL-extra over woonwagenstandplaatsen in Nederland

Na het jarenlange uitsterfbeleid voor woonwagenstandplaatsten moeten gemeenten sinds 2018 in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken nieuwe standplaatsen creëren. Daar komt niet veel van terecht. Veel gemeenten schakelen commerciële bureaus in om de achterstand in te halen, maar ook dat leidt nog niet tot een toename van standplaatsen. Ondertussen verliezen woonwagenbewoners hun geduld.

-

- ReportersNL
Aandacht voor regionale onderzoeksjournalistiek


Voorgaande uitzending: Zondag 17 oktober 19:00 uur op NPO Radio 1

- Sekswerkers: legaal maar niet toegestaan
Sinds de afschaffing van het bordeelverbod in 2000 is prostitutie legaal in Nederland. Toch is het niet overal mogelijk. Dat komt omdat gemeenten een grote vrijheid hebben om zelf hun prostitutiebeleid in te vullen. Dat leidt tot een wirwar aan vaak tegenstrijdige lokale regeltjes. Eén van de gevolgen is dat sekswerkers in de meeste gemeenten niet vanuit huis mogen werken.

- ReportersNL - de vis wordt duur betaald
Het Leidsch Dagblad publiceert een reeks artikelen over het Katwijkse visserijconcern Parlevliet & van der Plas. Hoe groot is de lobbymacht van het bedrijf en wat zijn de gevolgen voor de kleine vissers?

- Personeelstekort kinderopvang

Er is een groot personeelstekort in de kinderopvang. De nood is zo hoog dat kinderen naar huis worden gestuurd. Kinderopvangorganisaties zoeken naar oplossingen en willen soepeler omgaan met eisen die worden gesteld aan hun personeel. Die regels zorgen er namelijk voor dat niet iedereen aan de slag mag in de kinderopvang.

Maar niet iedereen binnen de sector ziet daar een oplossing in. De kwaliteit van de kinderopvang zou met het laten vallen van de eisen onder druk komen. Bovendien zijn de regels wettelijk vastgelegd en niet zomaar te omzeilen.

Ster advertentie
Ster advertentie