Onderzoek
KRO-NCRV

Onderzoeksjournalistieke titels KRO-NCRV samen verder in een nieuw journalistiek platform: Pointer

foto: KRO-NCRVfoto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Onderzoeksjournalistieke titels KRO-NCRV samen verder in een nieuw journalistiek platform: Pointer

Er gaat wat veranderen. Reporter Radio blijft radio maken op zondagavond op NPO radio 1, maar vanaf januari onder een andere naam. We bundelen namelijk onze krachten met onze collega’s van De Monitor en Pointer en gaan verder onder de naam: Pointer! 9 januari 2021 lanceren we een nieuw online platform waar je onze onthullende onderzoeksjournalistiek kunt terugvinden.

De oorspronkelijke programmering blijft overeind. We blijven radio maken, met Niels Heithuis als onze presentator. Daarbij blijven we diepgravend dossieronderzoek doen naar onderwerpen die er toe doen. Alleen dan onder een andere naam. Ook krijgen we een nieuwe website met het beste van De Monitor, Pointer en Reporter Radio.

Inzet van publiek

Het nieuwe Pointer wordt zo 1 van de grootste onderzoeksredacties van Nederland. Het is het eerste crossmediale journalistieke platform, waarbij tv en radio, crowdsourcing en dossieronderzoek, datajournalistiek en open source intelligence samengaan. Juist met hulp en inzet van het publiek, agenderen we maatschappelijke onderwerpen, onthullen we nieuws en misstanden en pakken we de kwesties van nu aan.

Impact

Individueel maken de programma’s al veel impact. Zo wonnen Pointer en Reporter Radio het afgelopen jaar samen een Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland. Door gezamenlijk onderzoek op te zetten vanuit de verschillende disciplines die op de redactie aanwezig zijn kan het nieuwe Pointer nog meer maatschappelijke impact creëren en prijswinnende producties realiseren. Middenin de samenleving en met verhalen dichtbij de burger.

Grote journalisitieke titel

KRO-NCRV wil met deze grote journalistieke titel als een thermometer in de samenleving staan. "Met het nieuwe Pointer op TV, radio en het online platform belichten we, samen met kijkers en luisteraars, maatschappelijke thema's die iedereen aangaan. Op een begrijpelijke en laagdrempelige manier en met als doel bij te dragen aan bewustwording en verandering. Met elkaar en voor elkaar," aldus KRO-NCRV Directeur Peter Kuipers. Het nieuwe online platform wordt op 9 januari gelanceerd.

De eerste aflevering op radio van het nieuwe Pointer is te horen op zondag 10 januari om 19 uur op NPO Radio 1 en op TV op 11 januari om 22.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie