Podcast
NOS

Podcast De Dag: de kanteling van de woningmarkt

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de kanteling van de woningmarkt

Onder invloed van de economische tegenwind kantelt de huizenmarkt: er wordt minder verkocht, de prijzen dalen, de vaste lasten stijgen. Het maakt het oplossen van het structurelere probleem van het huizentekort alleen maar moeilijker.

#1244 - De kanteling van de woningmarkt - De Dag

Opnieuw heeft de Europese Centrale Bank, in navolging van de Amerikaanse en Britse centrale banken, deze week de rente verhoogd in een poging de torenhoge inflatie te beteugelen. En die hogere rente heeft grote gevolgen voor de huizenmarkt, waar momenteel van alles aan de hand is: er wordt minder verkocht, de prijzen dalen, het benodigde inkomen voor een hypotheek stijgt, de vaste lasten stijgen, de huren stijgen.

De huizenmarkt kantelt onder invloed van de economische tegenspoed, zegt hoogleraar huisvestingssystemen van de TU Delft Peter Boelhouwer in podcast De Dag, en samen met de structurele problemen op de woningmarkt vreest hij voor een 'perfecte storm'. Maar gelukkig ziet hij ook verbeteringen en mogelijkheden.

En Mirian Thomas voelt de gevolgen van de veranderingen op de woningmarkt al. Zij krijgt haar huis niet verkocht en vertelt in de podcast wat dat voor haar betekent.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie