Podcast

Podcast De Dag: De impact van het Marokkaanse WK-succes

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De impact van het Marokkaanse WK-succes

De historische prestatie van Marokko op het WK in Qatar heeft grote gevolgen: voor de spelers zelf, voor de sport en voor het zelfbewustzijn van Marokkanen, zeggen Dries Boussatta en Abdelkader Benali in podcast De Dag. "Dit is een gouden generatie."

#1239 - De impact van het Marokkaanse WK-succes - De Dag

Voor de nationale ploeg van Marokko is het WK in Qatar nu al een succes, want voor het eerst staat de ploeg in een kwartfinale. En de droom is nog niet voorbij, want het kan zomaar zijn dat ze na Spanje ook Portugal de baas zijn, zeggen oud-voetballer Dries Boussatta en voetballiefhebber en schrijver Abdelkader Benali in podcast De Dag.

Bousatta, die voor zowel het Marokkaanse als Nederlandse elftal uitkwam, en Benali vertellen over de impact die de prestaties van het huidige elftal hebben op de spelers zelf - die nu al voor het leven een heldenstatus hebben -, op de ontwikkeling van de sport in Marokko, maar vooral ook op de manier waarop er naar Marokko en Marokkanen gekeken wordt. "De prestaties van dit elftal worden gezien als een spiegel voor de eigen drang naar voren."

Reageren? mail de dag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie