Podcast
AVROTROS

Angela Groothuizen: 'Tijdens corona at ik elke dag een chocoladereep'

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Angela Groothuizen: 'Tijdens corona at ik elke dag een chocoladereep'

In aflevering 4 van de podcast Jong Bloed is Angela Groothuizen openhartig over sport, geluk ('Ik heb het gelukkigheids-gen'), cosmetische ingrepen en seks. "Wat een gedoe, na 30 jaar relatie", zegt ze over dat laatste.

{podcast audio="155241" caption="#4 - ’Moeite doen’: het geheim voor een gezond brein" }

Naast Angela Groothuizen doet ook brein-professor Erik Scherder een opmerkelijk boekje open. Hoe houd je je hersenen gezond? "Moeite doen is het geheim", zegt hij. Maar koffie of wijn drinken, quilten of fotograferen helpt ook!

Bewegen, smartphones en multitasken

Verder is van de smartphone alleen de bedenker 'smarter' geworden, niet de gebruiker. En van diep nadenken word je hongerig.

Scherders verhaal is een aanklacht tegen ons zittende bestaan: "Als je een uur zit, moet je vervolgens een half uur wandelen om het effect van het zitten teniet te doen", vertelt hij. Tot slot in de podcast Jong Bloed een eye-opener voor sommigen onder ons: "Multitasken bestaat niet, zelfs vrouwen kunnen het niet."

{podcast audio="137120" caption="#3 - De 5 ultieme voedingstips" }
{podcast audio="127432" caption="#2 - Hoe hou je je spieren op topniveau?" }

Jong Bloed

In de podcast Jong Bloed gaan Wies Verbeek en Jaap Jongbloed -als nieuwsgierige leken- op zoek naar een lang en gelukkig leven. Een persoonlijke ontdekkingsreis in de wereld van fitness, voeding en anti-aging, waarin ze speuren naar de zin en onzin van allerlei onderzoeken, rages en adviezen.

Ster advertentie
Ster advertentie