Podcast
PowNed

Op z'n Kop! over de kabinetsformatie, het pandemieverdrag en de UvA-rellen

foto: ANP - Koen van Weelfoto: ANP - Koen van Weel
  1. Nieuwschevron right
  2. Op z'n Kop! over de kabinetsformatie, het pandemieverdrag en de UvA-rellen

In de nieuwste aflevering van Op z’n Kop! bespreken Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen verschillende actuele onderwerpen. Tijdens de opnames was er nog geen definitief uitsluitsel over de kabinetsformatie. Inmiddels zijn de onderhandelaars van PVV, VVD, NSC en BBB het eens geworden over een hoofdlijnenakkoord voor een nieuw kabinet.

#147 - OP Z'N KOP! Over de kabinetsformatie, het pandemieverdrag en de UvA-rellen - Op z’n Kop!

Er komt een nieuwe regering aan. Voor Marianne is dit de regering die het moet gaan doen, maar er blijven toch zorgen. Interim-minister Pia Dijkstra heeft tegen de wil van de Tweede Kamer ingestemd met het pandemieverdrag. "Dat ze hiermee wegkomt, is omdat de media dat toelaten," zegt Marianne. Ze wijst erop dat er geen journalist aanwezig was op de publieke tribune van de plenaire zaal tijdens dit debat. "Dus de media spelen gewoon niet de goede rol."

Volgens Marianne heeft de media ook tunnelvisie wat betreft hun kijk op de UvA-rellen. Rick ergert zich aan de manier waarop de protesten op de UvA zijn verlopen, met veel geweld en vernielingen die de zaak niet sterker maken. Marianne benadrukt dat er naar het grotere plaatje moet worden gekeken. Ze maakt zich namelijk zorgen over Geert Wilders, die met zijn partij de regering gaat leiden. Haar grootste angst is dat de media er alles aan zullen doen om Wilders in een kwaad daglicht te zetten. Zal het hem lukken om de controle te krijgen? En kan hij nog iets veranderen, of is dat al te laat?

Op z'n Kop!

Marianne Zwagerman & Rick van Velthuysen zetten elke week de wereld van de luisteraar op zijn kop. Zoveel nieuws, zoveel meningen, maar hoe zit het nu echt? Je hoort het iedere donderdag in een nieuwe aflevering van Op z'n Kop!

Ster advertentie
Ster advertentie