Podcast
NTRVPRO

Hoe ziet ons dagelijks leven er nu uit?

foto: Virus Verhalenfoto: Virus Verhalen
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe ziet ons dagelijks leven er nu uit?

Het is prachtig weer, de Grutto's zijn weer terug, de bomen bloeien, de zon schijnt. Maar wij zitten binnen. En dat blijft voorlopig zo. In de podcast Virus Verhalen komen we achter de voordeur, voorbij de quarantaine-linten van het verpleeghuis en in het thuisklasje.

Trailer Virus Verhalen

Leven in een hindernisparcours

We horen hoe mensen elkaar toch proberen te bereiken en elkaar een hart onder de riem steken. Maar ook hoe het soms mis gaat. Het leven is veranderd in een hindernisparcours, we slalommen om elkaar heen op straat en in de supermarkt. Maar het leven gaat wel gewoon verder. Hoe gaat dat?

Oma

In de eerste aflevering probeert een gezin hun oma telefonisch houvast te geven. Houvast, in een tijd waarin de hele wereld in de ban is van het coronavirus.

Iedereen moet binnen blijven. Niemand mag nog zomaar lekker bij de ander op de bank hangen. En zeker niet tegen elkaar aan. Voor heel veel ouderen in het verpleeghuis is dat een hard gelag.

Dus daar zit je dan, dag in dag uit, helemaal alleen in je appartement. Niemand komt langs. Niemand komt je even vasthouden, of een spelletje met je doen. Zelfs de weinige naasten die je nog hebt, blijven weg. Ze mogen niet. Als je toch al de grip op de wereld dreigt te verliezen, is zo'n situatie haast niet te bevatten.

Luister de podcast op NPO Radio 1 en de bekende podcastplatforms.

Virus Verhalen

Een podcast geproduceerd door Radio Doc voor NPO Radio 1. Presentatie: Jair Stein. Concept, regie en montage: Heleen Hummelen. Research, productie en opnamen: Wieky de Boer, Kika Booy, Jesper Buursink en Renet Ponsen. Aanvullende opnamen: Misha Koole. Eindredactie: Ottoline Rijks

Ster advertentie
Ster advertentie