Podcast
NOS

De Dag: De doorbraak van de Kachovka-dam

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. De Dag: De doorbraak van de Kachovka-dam

De doorbraak van de Kachovka-dam in Oekraïne heeft allerlei ongekende gevolgen. Bijvoorbeeld dat er geen schepen meer kunnen varen van de Zwarte Zee naar Kyiv.

#1366 - De doorbraak van de Karchovka-dam

Door het opblazen van de stuwdam in de Oekraïense rivier de Dnjepr stroomt sinds gisteren een grote hoeveelheid water van het enorme stuwmeer het land in. Tussen de Kachovka-stuwdam en de monding van de Dnjepr bij de Zwarte Zee, liggen zo'n tachtig plaatsen die worden bedreigd met overstroming. De Oekraïners zeggen dat de Russen de dam hebben opgeblazen, de Russen zeggen dat de Oekraïners het hebben gedaan.

In deze aflevering van De Dag hoor je journalist Michiel Driebergen, die onderweg is naar getroffen gebied. Hij was ooit reisleider, ook bij de Kachovka-dam. En je hoort onderzoeksjournalist Robert van der Noorda, die al eerder foto's zag op internet van Russen die explosieven plaatsten in de dam. Hij is getrouwd met een Oekraïense, die oorspronkelijk ook uit het overstroomde gebied komt.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie