Podcast
EO

De VVD houdt geen congres, maar een festival of een Liberale Open Dag: 'Dat is bewust'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De VVD houdt geen congres, maar een festival of een Liberale Open Dag: 'Dat is bewust'

Afgelopen weekend hield de VVD een partijcongres. Dat noemde de partij echter niet zo, maar een 'Liberale Open Dag'. Dat is bewust, vertelt de voormalige VVD-communicatieadviseur Raymond Mens in de nieuwe aflevering van de podcast De Spindoctors. "Steeds minder mensen hebben zin in congressen."

Meteen luisteren: de nieuwe aflevering van De Spindoctors - De Spindoctors

Vanaf vandaag is de podcast De Spindoctors terug. Tijs van den Brink praat elke eerste maandag van de maand met voormalige politieke communicatieadviseurs Julia Wouters en Raymond Mens. Luister via je favoriete podcastapp en vergeet je niet te abonneren.

VVD-festival

Mens is de bedenker van de term 'VVD-Festival', waarmee de partij een paar jaar geleden haar congressen aanprees. "Toen ik nog verantwoordelijk was voor de communicatie, dacht ik: de VVD is ook een club waar je met elkaar wil spreken en een biertje wil drinken. Zo kwam ik op de term festival", aldus Mens.

Op sociale media werd er erg negatief gereageerd op die term, moet Mens toegeven, dus nu is er gekozen voor 'Liberale Open Dag'. "Dat moet dan de sfeer geven van: voel je je liberaal, dan ben je ook welkom, ook als je geen lid bent." Ook niet-leden zijn welkom, waardoor het volgens Mens drukker is dan vroeger.

Ook Julia Wouters herkent de moeite die partijen hebben om naar congressen te komen. "Het aantal mensen dat zich prettig voelt bij moties en amendementen en in zo’n rij staan om iets te zeggen, neemt erg af. Ook mensen die ontzettend betrokken zijn bij zo’n partij, hebben geen zin in een ouderwets congres." Ook bij de PvdA zijn workshops of ontmoetingen.

Kaag bij College Tour

In de podcast wordt ook gepraat over het optreden van Sigrid Kaag in het programma College Tour. Volgens Wouters en Mens was het niet verstandig dat ze daar ging zitten en was het al helemaal niet slim dat haar dochters aan het woord kwamen. Benieuwd? Luister dan de podcast!

Gerelateerde podcast

De Spindoctors

De Spindoctors

Ster advertentie
Ster advertentie