Podcast
NOS

Podcast De Dag: wie, wat, waarom, Weski

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: wie, wat, waarom, Weski

Inez Weski praat graag, zorgvuldig formulerend, maar over zichzelf laat ze zelden iets kwijt. In de podcast een profiel van de advocate die zich graag vastbijt in complexe zaken. Is het Taghi-proces boven haar hoofd gegroeid?

#1348 - Wie, wat, waarom, Weski - De Dag

Vanwege de arrestatie en voorlopige schorsing van advocaat Inez Weski, heeft haar cliënt Ridouan Taghi besloten dat hij voorlopig zijn eigen verdediging gaat voeren in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Hij wil wel worden bijgestaan en is op zoek naar een advocaat. Maandag gaat het megaproces verder zonder Weski, die nog altijd vastzit. Ze zou berichten van Taghi naar de buitenwereld hebben doorgespeeld en wordt daarom verdacht van deelname aan een criminele organisatie die gericht is op de internationale drugshandel en witwassen.

In deze podcast probeert justitieredacteur Remco Andringa een profiel te schetsen van een van de bekendste advocaten van ons land over wie eigenlijk maar weinig bekend is, behalve dan dat ze een hele reeks aan grote, complexe en geruchtmakende zaken op haar naam heeft staan. Heeft ze met Taghi haar hand overspeeld, hoe heeft het allemaal zover kunnen komen en welke impact heeft haar arrestatie op het Marengo-proces?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie