Podcast

Podcast De Dag: de vrouwen die opstaan tegen de Taliban

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de vrouwen die opstaan tegen de Taliban

Een groep vrouwen in Afghanistan is vastbesloten om te blijven demonstreren tegen de Taliban, ondanks een verbod en toenemend geweld tijdens de protesten. In de podcast hun verhalen.

#924 - De vrouwen die opstaan tegen de Taliban - De Dag

In Afghanistan zijn protesten zonder toestemming sinds dit weekend verboden. Toch zijn vrouwen die eerder de straat op gingen om voor hun rechten te demonstreren niet van plan te stoppen. Ook journalisten proberen hun werk te blijven doen. In podcast De Dag hun verhalen.

Niloufar is directeur van een Afghaanse televisiezender en zij vertelt voor het eerst onder haar echte naam hoe ze vanuit Nederland een groep journalisten in Kabul aanstuurt om verslag te doen van de protesten en hoe de Taliban daar tegen optreden. Vrouwen en journalisten hebben steeds minder bewegingsvrijheid en het geweld neemt toe, zegt ze.

Ook correspondent Aletta André hoort dat van de vrouwen met wie zij, vanuit haar standplaats India, contact heeft. Ze sprak onder meer de 30-jarige promovenda Farah. Ze weet hoe gevaarlijk het is om zich uit te spreken, maar ze is vastbesloten om dat toch te blijven doen. "Als we niet nu onze stem laten horen, wat vertellen we dan later aan onze kinderen?"

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie