Podcast

Podcast De Dag: de macht van de Amerikaanse anti-abortusbeweging

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de macht van de Amerikaanse anti-abortusbeweging

De verontwaardiging over de strenge anti-abortuswet in Texas is groot, maar feit is ook dat de anti-abortusbeweging in de VS nog nooit zo sterk heeft gestaan, zegt Amerika-deskundige Laila Frank in podcast De Dag.

#923 - De macht van de Amerikaanse anti-abortusbeweging - De Dag

De Amerikaanse regering spant een rechtszaak aan tegen de staat Texas vanwege de nieuwe, zeer strenge abortuswet die daar recent is ingevoerd. De wet verbiedt het afbreken van zwangerschappen na zes weken en voorziet in hoge premies voor mensen die aangifte doen van illegale abortus. Volgens de minister van justitie is de wet 'duidelijk ongrondwettelijk' en 'maakt ze van elke burger in Texas een premiejager'.

De verontwaardiging is groot en dagelijks zijn er protesten, maar feit is ook dat de anti-abortusbeweging nog nooit zo sterk heeft gestaan, zegt Amerika-deskundige Laila Frank in podcast De Dag. Ze schetst de opkomst van de pro-lifebeweging en hoe die al jaren gezien en ongezien onderdeel is van het dagelijks leven in Amerika. De gevolgen daarvan worden nu zichtbaar en de pro-lifebeweging heeft goede hoop dat ook het hooggerechtshof bereid is om het abortusrecht in heel Amerika in te perken.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie