Podcast
NOS

Podcast De Dag: inflatie op de transfermarkt

foto: pro shotsfoto: pro shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: inflatie op de transfermarkt

Ajax-speler Antony gaat voor een recordbedrag van 95 miljoen euro naar Engeland. Daar kan nog een bonus van zo'n 5 miljoen euro bovenop komen. Welke gevolgen hebben die duizelingwekkende bedragen?

#1167 - Inflatie op de transfermarkt - De Dag

Na eerdere toptransfers van Frenkie de Jong en Matthijs de ligt, is er een nieuwe duurste voetballer die uit de eredivisie naar het buitenland vertrekt. Ajax-speler Antony vertrekt naar Manchester United voor 95 miljoen euro, wat door bonussen nog kan oplopen tot 100 miljoen. Het zijn duizelingwekkende bedragen, die desondanks niet eens meer echt verbazen.

De inflatie op de transfermarkt is al lange tijd gaande, zegt online voetbaljournalist en podcastmaker Yordi Yamali. Hij vertelt in podcast De Dag hoe transferbedragen worden opgebouwd en wat al dat geld voor gevolgen heeft: voor clubs, voor spelers en voor het voetbal. Er is, zegt hij, een ook schaduwkant van de transfermarkt waar veel minder aandacht voor is dan voor al die sterrendeals. "Er zijn meer spelers waar misbruik van gemaakt wordt, dan dat er Antony's zijn."

​​​​​​​Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie