Podcast
NOS

De Dag: TikTok-justitie in de zaak Sanda Dia

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Dag: TikTok-justitie in de zaak Sanda Dia

Er is onrust over de Belgische zaak-Sanda Dia. De student die bij zijn ontgroening om het leven kwam. Ook in Den Haag was er gisteren een protest. En er zijn plannen om komend weekend in Rotterdam de straat op te gaan.

#1367 - Tiktok-Justitie in de zaak Sanda Dia - De Dag

Eerder al gingen in België honderden mensen de straat op om te demonstreren tegen de straffen die zijn opgelegd vanwege de fatale ontgroening van Sanda Dia. Volgens de betogers zijn die werkstraffen en geldboetes veel te licht en is sprake van klassenjustitie en racisme.

Misdaadjournalist Pieter Huyberechts schreef het boek 'Sanda Dia, de doop die leidde tot de dood', en volgt de zaak al jaren. Hij vertelt in podcast De Dag dat de zaak nu wordt gekaapt. Er wordt een racistische moord van gemaakt en het gaat niet meer om de feiten.

Volgens Geert-Jan Knoops, strafrechtadvocaat en hoogleraar internationaal strafrecht, hebben we zo'n breedgedragen reactie op een juridisch vonnis niet eerder in het strafrecht gezien.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie