Podcast

Podcast De Dag: de Haagse wrevel rondom Sylvana Simons

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de Haagse wrevel rondom Sylvana Simons

Ondervoorzitter Ockje Tellegen reageerde deze week uitermate gepikeerd op een interruptie van Sylvana Simons, die in de Kamer wel vaker ergernis oproept. Wat is er aan de hand?

#987 - De Haagse wrevel rondom Sylvana Simons - De Dag

Ockje Tellegen greep deze week als voorzitter van een wetgevingsoverleg over emancipatie hard in op een interruptie van BIJ1-Kamerlid Sylvana Simons, die daar inmiddels een klacht over heeft ingediend. Het is de zoveelste keer in korte tijd dat de emoties hoog oplopen in de Kamer en ook de zoveelste keer dat Simons stekelige of ronduit boze reacties oproept. Met een deel van de Kamer en ook leden van het kabinet ontstaat er terugkerend frictie. Wat is er aan de hand?

Politiek redacteur Anna Pleijsier van De Nieuws BV op NPO Radio 1 heeft Sylvana Simons een aantal keer uitgebreid gesproken over haar Kamerwerk en de sfeer in de Tweede Kamer. Aan de hand van enkele opmerkelijke momenten analyseert Pleijsier waarom Haagse collega's zich mogelijk niet altijd goed raad weten met Sylvana Simons en de thema's die zij aandraagt.

Wat is het dat zoveel ongemak oproept? Wat zeggen de confrontaties over Simons als politicus én over het politieke systeem?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie