Podcast

Podcast De Dag: het progressieve Duitsland van Olaf Scholz

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: het progressieve Duitsland van Olaf Scholz

SPD-leider Olaf Scholz is nu officieel bondskanselier van Duitsland. Onder zijn leiding gaat het land het post-Merkel-tijdperk in. En met die Merkel-jaren lijkt Scholz op alle fronten te willen breken.

#986 - Het progressieve Duitsland van Olaf Scholz - De Dag

Duitsland heeft sinds vanochtend officieel een nieuwe bondskanselier. Onder leiding van SPD-leider Olaf Scholz gaat het land nu het post-Merkel-tijdperk in. En, zo lijkt het, met gezwinde spoed. In relatief korte tijd lukte het de SPD, FDP en de Groenen - de zogeheten stoplichtcoalitie - om een regeerakkoord op te stellen dat bruist van de energie en dat geloof in vooruitgang ademt. Van grote twistpunten lijkt geen sprake en onderling spreken de partijen niets dan lof over elkaar.

Correspondent Wouter Zwart vertelt in podcast De Dag hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen in een tijd dat ook Duitsland de gevolgen van de pandemie en de polarisatie voelt. Hij las het tweehonderd tellende regeerakkoord en neemt de belangrijkste punten per kleur van het stoplicht voor ons door. Wat opvalt: op bijna alle fronten wordt gebroken met de Merkel-jaren.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Gerelateerde podcast

Generatie Merkel

Generatie Merkel

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie