Podcast

NOS Voetbalpodcast #48: 'Oranje was lamgeslagen van de spanning'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Voetbalpodcast #48: 'Oranje was lamgeslagen van de spanning'

[NOS] De NOS Voetbalpodcast komt deze keer vanuit Frankrijk, waar op dit moment het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen plaatsvindt. Nederland speelde gisteren de eerste wedstrijd en won ternauwernood met 1-0 van Nieuw-Zeeland. Verslaggever Jeroen Stekelenburg bespreekt met verslaggever Rivkah op het Veld, analist Mandy van den Berg en commentator Arman Avsaroglu de wedstrijd.

{podcast audio="103708" caption="NOS Voetbalpodcast #48: 'Oranje was lamgeslagen van de spanning'" }

"Het was niet goed, het was slordig en zeker niet het niveau dat Oranje moet halen", aldus Van den Berg. Volgens Op het Veld leek het erop dat het Nederlands elftal moeite had om de focus te houden. "Oranje was lamgeslagen van de spanning."

Avsaroglu zag echter ook positieve dingen en houdt zich vast aan eerdere openingsduels. "Die eerste wedstrijden zijn vaak slecht en die moet je winnen. Dat hebben ze gedaan." Of, zoals Stekelenburg, eraan toevoegt: "Een wereldkampioen begint nooit goed aan een toernooi."

Ook de recordscore van Amerika tegen Thailand (13-0) komt aan bod. "Zo'n uitslag geeft het verschil weer tussen de wereldtop en één van de mindere landen van het toernooi", legt Van den Berg uit.

"Amerika is een enorme voorloper in het vrouwenvoetbal. Europa heeft al een hoop ingehaald, maar landen zoals Thailand moeten nog echt op nul beginnen."

Titelverdediger Amerika bevestigde dinsdagavond ook maar meteen de status als topfavoriet en nu alle 24 landen op het WK in actie zijn geweest, is het tijd om de balans op te maken.

"Amerika en Frankrijk zijn voor mij de favorieten. Daar blijf ik bij", is Op het Veld stellig over haar verwachtingen.

EK-kwalificatie

Tot slot gaat het ook nog even over de EK-kwalificatie van de mannen. In de groep van Oranje won Duitsland met 8-0 van Estland en was Noord-Ierland met 1-0 te sterk voor Wit-Rusland. Dit betekent dat Nederland nu zes punten achter Duitsland en negen punten achter Noord-Ierland staat.

"Ik maak mij wel zorgen", zegt Avsaroglu over de komende duels die Nederland nog te wachten staan en gewonnen moeten worden. Op het Veld: "Mentaal kan dit wel wat druk opleveren."

Ster advertentie
Ster advertentie