Podcast

Het nationale vogelconcert: een rustgevend genot voor het oor

BNNVARA
foto: Vroege Vogelsfoto: Vroege Vogels
  1. Nieuwschevron right
  2. Het nationale vogelconcert: een rustgevend genot voor het oor

Loop de tuin in en doe je ogen dicht. Luister naar alle vogelzang om je heen. Mooi hè? Herken je de merel? Hoor je misschien een nachtegaal? Zingt er een koolmees? Op sommige plekken is het zo stil, dat het net lijkt alsof er een rustgevend bandje wordt afgespeeld met vogelgeluiden. Of luister je naar de podcast Vroege Vogels in 30 minuten? Daar was namelijk het nationale vogelconcert te horen!

{podcast audio="95603" caption="#18 Het Nationaal Vogelconcert!" }

De vogelzang zegeviert. Mannetjes proberen met hun prachtige zang vrouwtjes te lokken en hun territorium af te bakenen. Van zonsopkomst tot diep in de nacht kun je verschillende vogels horen. Bovendien heeft elk landschap zijn eigen soorten. Genoeg om naar de luisteren dus.

Op pad voor een speciale podcast

Voor het Nationaal Vogelconcert gingen verschillende verslaggevers van Vroege Vogels op pad om over het hele land vogelzang op te nemen. Samen met vogelaars kwamen ze op prachtige plekken en zo werd het concert een feit.

De podcast vind je hier terug, of abonneer je in jouw favoriete podcast app of in iTunes.

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur.

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter of Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie