Podcast
NOS

Podcast De Dag: Israëliërs over de oorlog en Netanyahu

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Israëliërs over de oorlog en Netanyahu

Wat vinden mensen in Israël van de schaal van verwoesting en de vele slachtoffers in Gaza, van de oorlogsstrategie van Netanyahu en van Netanyahu zelf?

#1511 - Israëliërs over de oorlog en Netanyahu - De Dag

In de week dat de oorlog in Gaza de 100 dagen is gepasseerd, en het dodental boven de 25000 uitkomt, in de week dat Israëlische familieleden van de gegijzelden de Knesset bestormden en massaal voor het huis van premier Netanyahu demonstreerden, in de week ook van het dodelijkste incident met Israëlische militairen in Gaza sinds het grondoffensief, lijkt de druk op Netanyahu onhoudbaar. Er moet iets veranderen, vinden velen. Maar wat verwachten Israëliërs van hem?

NOS- en Nieuwsuur-redacteur Kaja Bouman legde voor deze podcast contact met mensen in Israël om te vragen wat zij vinden van de schaal van verwoesting en de vele slachtoffers in Gaza, van de oorlogsstrategie van Netanyahu en van Netanyahu zelf. Kaja woonde, werkte en studeerde in Israël en heeft zowel daar als in Gaza een relatief breed netwerk.

Reageren? Mail dedag@nos.nl

Presentatie en montage: Elisabeth Steinz

Redactie: Rosanne Sies

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie