Podcast

Podcast De Dag: Een week van massaontslagen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Een week van massaontslagen

In één week tijd werd duidelijk dat er bij vier grote bedrijven in Nederland massaontslagen aankomen. Is dit het begin van nog veel meer ellende?

#684 - Een week van massaontslagen - De Dag

De afgelopen week maakte het ene na het andere grote bedrijf bekend dat er honderden of zelfs duizenden banen tegelijk gaan verdwijnen. Shell, Tata, KLM, BAM en ook in het buitenland is het bijna dagelijks raak. Met de tweede coronagolf lijkt nu ook de grote ontslaggolf waar al zo lang voor werd gevreesd over het land te spoelen. Wat staat ons te wachten?

NOS-economieredacteur Nik Wouters blikt in podcast De Dag terug op een week waarin duidelijk werd dat er bij vier grote bedrijven ingrijpende reorganisaties aankomen. Bijna nergens zijn de ontslagrondes alleen aan corona te wijten. Toch voorspelt het niet veel goeds, want ook talloze kleinere bedrijven die afhankelijk zijn van de grotere concerns gaan dit voelen.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie