Podcast

Podcast De Dag: kinderopvangtoeslagaffairecompensatieslachtoffers

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: kinderopvangtoeslagaffairecompensatieslachtoffers

Je houdt het niet voor mogelijk, maar het kan: slachtoffer worden van de compensatie voor de kinderopvangtoeslagaffaire. In de podcast het verhaal van één van hen.

#765 - Kinderopvangtoeslagaffairecompensatieslachtoffers - De Dag

Je houdt het niet voor mogelijk, maar het kan: slachtoffer worden van de compensatie voor de kinderopvangtoeslagaffaire. Dat zit zo: mensen die door de kinderopvangtoeslagaffaire jarenlang onterecht in de financiële problemen zijn gekomen, kregen deze maand te horen dat ze allemaal dertigduizend euro compensatie krijgen en dat de schulden die nog bij de overheid uitstaan worden kwijtgescholden. Dat lijkt goed nieuws, maar voor een groep slachtoffers is het dat juist helemaal niet. Ze komen er extra door in de problemen.

In podcast De Dag het verhaal van één van deze kinderopvangtoeslagaffairecompensatieslachtoffers. Afiya zou net uit de schuldsanering komen toen de compensatieregeling voor haar roet in het eten gooide. Ze besloot haar verhaal aan NOS-economieredacteur Charlotte Waaijers te vertellen omdat mensen volgens haar moeten weten dat de 'mooie praatjes van politici' opnieuw niet blijken te kloppen.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via NPO Luister, de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie