Podcast
AVROTROS

Giro d'Italia: donderwolken en regen, maar voor Roglič en Jumbo-Visma breekt de zon door

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Giro d'Italia: donderwolken en regen, maar voor Roglič en Jumbo-Visma breekt de zon door

De Kopgroep begint vandaag met het medisch spreekuur. Maxim Horssels verzucht: "De etappe van dinsdag was door alle opgaves al bijltjesdag, maar blijkbaar kunnen er meerdere bijltjesdagen achter elkaar zijn." De ploeg van Soudal Quick Step is meer dan gehalveerd door corona gevallen en ook kanshebber Tao Geoghegan Hart moest de Giro vandaag verlaten.

#5 - Giro d'Italia: donderwolken en regen, maar voor Roglič breekt de zon door (S15)

Michael Boogerd zegt dat hij nog nooit eerder heeft gezien dat zoveel favorieten en kanshebbers een grote ronde hebben moeten verlaten. "Het lijkt er soms wel op dat hoe meer ze hun best doen om tegenslag uit te sluiten, hoe fouter het gaat. Ik vind het heel moeilijk om dit goed te duiden."

Gemiste kans Cavendish

Verder neemt De Kopgroep (voormalig) topsprinter Mark Cavendish onder de loep. In de etappe van woensdag kreeg hij een grote kans om te winnen, maar alsnog werd hij op snelheid geklopt door Ackermann en Milan. Maxim denkt dat het echt vandaag had moeten gebeuren, want zoveel kansen zal hij deze Giro niet meer krijgen. Ook in de Tour zal hij het lastig krijgen, omdat hij daar met toppers als Jakobsen en Groenewegen te maken krijgt.

Mart Smeets vraagt zich af: "Hij heeft een mooi standbeeld van zichzelf gemaakt in de wielrennerij, zorgt hij er nu niet voor dat er nu elke dag een stukje van zijn standbeeld afbrokkelt?" Ja, denken Maxim en Michael. Laatstgenoemde benadrukt ook dat Cavendish nu in de sprints soms echt gevaarlijk en onsportief gedrag vertoont en zich hierdoor ook in het peloton niet populair maakt.

Spectaculaire bergetappes op komst

Tot slot kijken de heren naar de komende dagen. Vrijdag moeten de klassementsrenners dan eindelijk echt uit hun hok komen, dan krijgen ze een lange bergetappe voor de wielen. Dan krijgen we volgens Maxim na bijna twee weken eindelijk echt een man-tegen-man gevecht tussen de topfavorieten.

Veel kandidaat-winnaars zijn uitgevallen of rijden op achterstand. De Brit Geraint Thomas en de Sloveen Primoz Roglič staan er het best voor. Michael geeft verwacht dat Roglič vrijdag een greep naar de macht doet: "alle seinen staan op groen om vrijdag te proberen de roze trui te pakken. Bergop is hij de beste en ook zijn ploeg is nog compleet. Het is zaak voor Roglič om rap die trui te pakken en die tot in Rome vast te houden."

Gerelateerde podcast

De Kopgroep wielerpodcast

De Kopgroep wielerpodcast

Ster advertentie
Ster advertentie