Podcast

Radio Cinema: over Grâce à Dieu & Gloria Bell

VPRO
foto: Filmdepotfoto: Filmdepot
  1. Nieuwschevron right
  2. Radio Cinema: over Grâce à Dieu & Gloria Bell

Radio Cinema is dé podcast over film. Deze week praten Pieter van der Wielen en Maartje Willems met journalist Robert Chesal over Grâce à Dieu, een film over misbruik van kinderen in de katholieke kerk. Daarnaast aandacht voor de remake van de Chileense hitfilm Gloria.

Grâce à Dieu is een nieuwe film van François Ozon over misbruik in de katholieke kerk in Lyon. "Het is het verhaal van slachtoffers die elkaar vinden in de erkenning van het misbruikt zijn en die dertig jaar na dato verhaal komen halen", aldus Van der Wielen.

Schijnbaar succesvol

Journalist Robert Chesal, die in Nederland veel publiceerde over dit onderwerp: "De personages zijn erg herkenbaar. De variatie aan persoonlijkheden en hoe mensen in het leven staan na misbruik in de kerk. Neem een bankier die een normaal leven leidt, welvarend is en voor het oog alles voor elkaar heeft, maar aan de andere kant geen relatie of baan kan onderhouden en waarbij niks lukt. Ik heb al die types ook in Nederland gezien."

Gloria Belle is een remake van de Chileense film Gloria. De gelijknamige hoofdpersoon is een vrouw die zich niet uit het veld laat slaan. "Ze houdt van dansen, zoekt naar liefde, maar vindt van alles op haar pad. Zoals een kat die komt aanlopen en een psychotische bovenbuurman. Met een schitterende rol voor Julianne Moore", vindt Pieter van der Wielen.

Radio Cinema

Radio Cinema is dé podcast over film die je woensdagnacht tussen 01.00 en 02.00 uur hoort in Nooit Meer Slapen. Elke week gaat Pieter van der Wielen samen met filmjournalist Maartje Willems in gesprek over de laatste films. Volg Radio Cinema via Nooit Meer Slapen en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie