Podcast
NOS

Podcast De Dag: de Ruttiaanse verdediging 

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de Ruttiaanse verdediging 

Premier Rutte ging tijdens het sms-debat vol in de aanval tegen de oppositie. Heel anders dan het meebuigen met en 'wegknuffelen' van kritiek in het verleden. "De oude Rutte-methode lijkt niet meer te werken."

#1104 - De Ruttiaanse verdediging  - De Dag

Een deel van de Tweede Kamer had al langer genoeg van premier Rutte en in een emotioneel en stekelig debat over zijn gewiste sms'jes leek Rutte nu zelf ook genoeg te hebben van een deel van de Kamer. Want volgens hem werd het sms-debat ten onrechte opnieuw een debat over het vertrouwen in hem, de bestuurscultuur en de politiek. En waar Rutte normaal kritiek behendig wegknuffelt, meebuigt en klappen opvangt, koos hij nu voor de frontale aanval.

Politiek-analist Joost Bekendam van NPO Radio 1-programma De Nieuws BV zag op meer punten een nieuwe verdedigingsstrategie, zegt hij in podcast De Dag. "De Rutte-methode lijkt niet meer te werken", zegt hij. De vraag is wat dit betekent voor de slagkracht van een premier die het moeten hebben van 'wheelen en dealen' en goede relaties.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie