Podcast

Podcast De Dag: wat levert het 'nieuwe leiderschap' D66 op? 

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: wat levert het 'nieuwe leiderschap' D66 op? 

Sigrid Kaag boekte een grote verkiezingswinst op de belofte van 'nieuw leiderschap' en een nieuw moreel gezag in de politiek. 'Ze heeft veel blauwe plekken opgelopen.'

#1100 - Wat levert het 'nieuwe leiderschap' D66 op? - De Dag

D66 heeft de lat hoog gelegd en zich kwetsbaar gemaakt, zei partijleider Sigrid Kaag dit weekend op een partijbijeenkomst over de Metoo-affaire in de partij. Ze reageert op wat gezien wordt als misschien wel de diepste crisis van Kaag sinds zij met de belofte van 'nieuw leiderschap' aan het roer kwam te staan. Want naast grensoverschrijdend gedrag in de partij gaat de affaire ook over hoe Kaag het morele gezag dat ze van anderen in de politiek verlangt zélf toepast in haar eigen organisatie.

Sigrid Kaag komt gebutst en gehavend uit de eerste fase van haar politieke leiderschap, zegt Trouw-journalist Wilma Kieskamp in deze podcast. Zij schreef het boek 'Sigrid Kaag, de schaduwpremier', dat afgelopen week uitkwam. Aan haar de vraag wat het nieuwe leiderschap en de morele kompas van Kaag D66 tot nu toe heeft opgeleverd.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie