Podcast
NOS

Podcast De Dag: NSC-kiezers over Omtzigt en de stroeve formatie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: NSC-kiezers over Omtzigt en de stroeve formatie

Pieter Omtzigt lijkt in deze formatieronde beter 'in de wedstrijd' te zitten, maar zijn kiezers blijven twijfelen. Wat is voor hen nu belangrijk?

#1572 - NSC-kiezers over Omtzigt en de stroeve formatie - De Dag

De formatie loopt stroef. Maar: de vier formerende partijen, het is al vaak geconstateerd, zijn op elkaar aangewezen. Het moment van de waarheid in de onderhandelingen nadert en alle vier de partijen zullen nu de afweging maken wat schadelijker is: inleveren of uitstappen. In de vorige formatieronde was het Pieter Omtzigt die van tafel stapte, nu blijft hij vooralsnog zitten, al lijkt samenwerken met de PVV nog altijd geen uitgemaakte zaak.

Eerder vroegen we in deze podcast of PVV-stemmers vinden dat Geert Wilders te veel weggeeft in de formatiegesprekken. Vandaag is de vraag aan NSC-stemmers: wat vinden zij van hoe Pieter Omtzigt het doet?

En politiek verslaggever Nouschka van der Meijden vertelt over het ongemak dat vooral tussen Omtzigt en Wilders blijft overheersen.

Reageren? Mail dedag@nos.nl

Presentatie en montage: Elisabeth Steinz

Redactie: Rosanne Sies & Rosa Juffer

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie