Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: 'Navalny wil Russische Nelson Mandela worden'

foto: YouTube/ Aleksej Navalnyfoto: YouTube/ Aleksej Navalny
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Navalny wil Russische Nelson Mandela worden'

De Russische oppositieleider wist dat hij bij terugkeer in Rusland gearresteerd zou worden. Vanuit zijn cel publiceerde hij een onthullende documentaire over president Poetin. Hij speelt een gevaarlijk spel. Maar welk?

#760 - 'Navalny wil Russische Nelson Mandela worden'

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny komt de afgelopen weken met allerlei stunts die president Poetin ernstig in verlegenheid brengen. Zo sprak hij driekwartier aan de telefoon met een geheimagent die hem in augustus hielp vergiftigen, maakte hij van zijn arrestatie bij terugkomst in Rusland een heus media-event en nu heeft hij vanuit de cel ook nog een onthullende documentaire over Poetin online gezet. Navalny speelt een hoog en gevaarlijk spel, Russisch roulette misschien. Wat zit erachter, wat zijn zijn bedoelingen?

"Wat bezielt die man," dacht Rusland-deskundige Helga Salemon toen ze de documentaire bekeek, want hij lijkt er zijn doodvonnis mee te tekenen. Ze vertelt in podcast De Dag over wat volgens haar het magnum opus is van Navalny's anti-corruptievideo's en waarom hij daar juist nu mee komt.

Navalny richt de pijlen welbewust op Poetin zelf. "Hij ziet zichzelf als een soort Nelson Mandela en wil na zijn gevangenschap als een martelaar terugkeren."

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via NPO Luister, de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie