Podcast

Podcast De Dag: met 'pumpen en dumpen' cryptomunten manipuleren

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: met 'pumpen en dumpen' cryptomunten manipuleren

Door de populariteit van cryptomunten onder kleine investeerders, lijken ​de koersen vaker gemanipuleerd te worden. In podcast De Dag een blik in de wereld van het 'pumpen en dumpen' van cryptovaluta.

#834 - Met 'pumpen en dumpen' cryptomunten manipuleren - De Dag

Investeren in cryptomunten is allang niet meer iets voor een select groepje pioniers. Het grote publiek heeft de Bitcoins en Etheriums van deze wereld ontdekt en ook mensen met een kleine beurs stappen massaal in. Maar doordat er nu zo veel meer interesse is, lijkt er ook meer 'gepumpt' en 'gedumpt' te worden. Het betekent dat koersen van cryptovaluta gemanipuleerd worden en onervaren instappers zijn daar vaak de dupe van, ook zonder dat ze het zelf in de gaten hebben.

NOS-economieredacteur Charlotte Waaijers deed de afgelopen tijd onderzoek naar de wereld van het pumpen en dumpen en kreeg een aardig beeld van hoe het er daar aan toe gaat, zonder dat er er enige vorm van toezicht is. Ze vertelt erover in podcast De Dag.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie