Podcast

De gezichten van de oorlog: duiders en deskundigen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De gezichten van de oorlog: duiders en deskundigen

Deze week in podcast De Dag een serie over de gezichten van de oorlog. Vandaag is het de beurt aan duiders en deskundigen. Velen werden het afgelopen jaar bekende stemmen en gezichten in onze huiskamers. De laatste tijd lijken ze steeds vaker met elkaar in de clinch te liggen.

#1294 - De gezichten van de oorlog: duiders en deskundigen - De Dag

Het is 24 februari 2023, precies een jaar nadat Rusland vanuit drie windrichtingen Oekraïne binnenviel met het doel de Oekraïense regering omver te werpen. Een scenario dat de wereld totaal verraste en waar de meeste duiders en deskundigen geen rekening mee hadden gehouden.

Deze week maakte podcast De Dag een serie over de gezichten van de oorlog en vandaag is het de beurt aan die duiders en deskundigen, van wie sommigen door de oorlog ook bekende gezichten werden op onze televisieschermen.

Onder hen Oost-Europa deskundige Bob Deen van Instituut Clingendael, gespecialiseerd in Oekraïne, en Rusland-deskundige Laura Starink van Raam op Rusland. Hoe kijken zij terug op één jaar oorlogsduiding? Wat vinden ze van de verschillende stromingen aan duiders die steeds duidelijker een positie innemen met toenemende irritaties onderling tot gevolg? Welke lessen zijn er na 1 jaar oorlog te trekken, en wat zegt dit eerste oorlogsjaar over de tijd die nu voor ons ligt?

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie