Podcast

De gezichten van de oorlog: de Oekraïners

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. De gezichten van de oorlog: de Oekraïners

Een jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen en startte een grootschalige oorlog. In podcast De Dag deze week een serie over de gezichten van die oorlog. In deze aflevering vertellen Kysia Hekster en Gert-Jan Dennekamp over hun ontmoetingen.

#1291 - De gezichten van de oorlog: de Oekraïners - De Dag

In aanloop naar 24 februari, de dag dat Rusland precies een jaar geleden Oekraïne binnenviel, maakt podcast De Dag een speciale serie over de gezichten van die oorlog. In deze aflevering vertellen verslaggevers Gert-Jan Dennekamp en Kysia Hekster over de ontmoetingen met slachtoffers, vluchtelingen en achterblijvers die hen het meest zijn bijgebleven. En ze reflecteren ook op hoe zij het zelf - als gezichten van de NOS en Nieuwsuur in Oekraïne - ervaren om zoveel pijnlijke verhalen te horen en op te tekenen. Went het?

"De stress en de spanning van de oorlog went", zegt Gert-Jan, "maar de individuele verhalen nooit. Het zijn eerlijke, doorleefde verhalen die telkens weer aankomen." Kysia onderschijft dat. "De emotie, de verschrikking en ook de veerkracht van de mensen die je spreekt, blijft even indrukwekkend als een jaar geleden."

Komende dagen hoor je in podcast De Dag ook over de gezichten aan het front, de gezichten die bepalen hoe de oorlog verloopt, en de gezichten van de duiders.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie