Podcast

De Ongelooflijke Podcast: kan je als modern mens in wonderen geloven?

foto: Michiel van de Kampfoto: Michiel van de Kamp
  1. Nieuwschevron right
  2. De Ongelooflijke Podcast: kan je als modern mens in wonderen geloven?

[EO] Het is een van de vele vragen waarmee David Boogerd Theoloog des Vaderlands Stefan Paas bestookt in deze Q&A-special van De Ongelooflijke Podcast. Volgens Paas blijken de meeste zogenaamde gewonderen uiteindelijk fraude, maar, zo zegt hij: "Uit onderzoek blijkt dat er wel degelijk goed onderbouwde wonderclaims zijn, bijvoorbeeld van genezingen, die we wetenschappelijk niet kunnen verklaren.”

De Ongelooflijke Podcast Q&A

Luistervragen

In deze speciale aflevering van De Ongelooflijke Podcast komen alle vragen van luisteraars: Hoe kan je nou in God geloven met zoveel lijden in de wereld? En waarom komen christenen niet voor zichzelf op als ze bespot worden? Stefan Paas beantwoordt deze en andere pittige vragen op zijn kenmerkende doordachte manier. Alleen toen hem de vraag gesteld waarom hij het publieke debat graag aangaat met een gestrekt been, reageerde Paas verbeten: "Wat een onzinnige vraag. Ik begrijp niet waar deze luisteraar het over heeft."

Aangevochten

Het lijden in de wereld zorgt ook bij Paas soms voor twijfels. "Als je 's morgens de krant kan lezen zonder je geloof in God te verliezen, geloof je misschien niet écht", vertelt Paas. "Aangevochten worden hoort erbij. En toch houdt God mij vast en word ik erbij bepaald dat Hij een wereld wil waar liefde heerst."

{podcast audio="112555" caption="#8 Q&A met Theoloog des Vaderlands Stefan Paas" }

De Ongelooflijke Podcast

De Ongelooflijke Podcast is een podcast van de Evangelische Omroep. Journalist David Boogerd en Theoloog Des Vaderlands Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten. Een boeiende podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Eens in de twee weken verschijnt op vrijdag een nieuwe aflevering.

Abonneer je op De Ongelooflijke Podcast en mis geen enkele aflevering. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website, app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie