Podcast

Week van de Podcast: William Rutten recenseert Jan & Christina

AVROTROS
foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Week van de Podcast: William Rutten recenseert Jan & Christina

"Ik ben je zo dankbaar dat ik dit heb mogen luisteren. Ik kon niet stoppen met luisteren." Fotograaf William Rutten luisterde naar de podcast Jan & Christina en raadt het nu aan iedereen aan.

#46 - William Rutten recenseert Jan & Christina

In het programma Miss Podcast vraagt presentator Mischa Blok haar gasten om te luisteren naar een bestaande podcast. Voor William Rutten koos ze Jan & Christina. In de podcast zet fotograaf Jan Banning zich in voor Christina Boyer, een gedetineerde die hij eerder fotografeerde in een gevangenis in Georgia. Banning raakt ervan overtuigd dat ze onterecht vastzit voor de moord op haar 3-jarige dochter.

Netflix

William wist niet direct van hij kon verwachten van de podcast. "Ik kende Jan Banning eerlijk gezegd niet. Dus toen ik dit ging luisteren kon ik er helemaal open ingaan. In eerste instantie was ik een beetje teleurgesteld, want het ging helemaal niet over fotografie."

Trailer

Maar nadat hij de aflevering had geluisterd was hij helemaal verslaafd. "Ik ben je zo dankbaar dat ik dit heb mogen luisteren. Ik kon niet stoppen met luisteren, ik heb ze alledrie geluisterd. Ik ben blijven hangen, het was gewoon een Netflix-serie. Ik vond het ook bijna geen podcast meer. Het was gewoon een speelfilm. Het was kwalitatief zó goed en zó knap gemaakt, fantastische kwaliteit."

Ontmoeten

Nu William de podcast heeft geluisterd kan hij niet wachten om Jan Banning een keer te spreken. "Je hoort gewoon dat het een man is die heel geliefd is. En als mensen hem in zijn ogen aankijken, dat ze weten dat ze hem kunnen vertrouwen. Dat vind ik prachtig, dat soort mensen komen niet vaak op je pad. En ik kan nu ook niet wachten om hem een keer te ontmoeten, deze man. Ik zou heel graag een keer een uurtje met hem willen zitten en dan ervaringen willen delen. En hem vooral horen praten want hij vertelt het ook zo mooi. Ja, een hele intrigerende man."

Of Rutten deze podcast zou aanraden? "Ik wil dat mensen echt gaan luisteren, want het is echt een fantastisch verhaal. Je hoeft helemaal niet van fotografie te houden. Als je van verhalen á la Peter R. de Vries houdt, als je van geweldige Netflix-documentaires als Making a Murderer houdt, dan vind je dit ook fantastisch. Het heeft een beetje dezelfde impact, op mij tenminste."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie