Podcast

Superhandig: zo werkt een podcast

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Superhandig: zo werkt een podcast

Zo'n 1,9 miljoen Nederlanders doen het dagelijks of af en toe: een podcast luisteren. Het is een superhandig audiofenomeen dat in populariteit groeit. Hoe het werkt, lees je hier.

Podcasts kunnen over van alles gaan: nieuws, sport, film of andere onderwerpen die jou mogelijk kunnen interesseren. Er is voor ieder wat wils. En het is gratis.

Een korte uitleg: Wat is een podcast?

Een podcast kun je dus overal en altijd luisteren, waar jij maar wilt: tijdens het sporten, thuis op de bank, in de auto of in de trein en tijdens het koken of klussen.

Podcasts zijn er in allerlei vormen en lengtes. Van sport, technologie, muziek, boeken, luisterverhalen tot nieuws en achtergronden. Ook je favoriete radioprogramma kun je terugluisteren via een podcast. Luisteren kan via je smartphone, laptop, pc, tablet of Smart TV. Zelf proberen? Bekijk onze podcast-pagina en luister direct.

Podcast luisteren met je iPhone of iPad

Het luisteren naar podcasts met een iPhone of iPad is simpel. Er staat standaard al een podcast-app op je smartphone. We leggen graag voor je uit hoe dit werkt:

Podcast luisteren met je Android-telefoon

Als je een Samsung of bijvoorbeeld een Huawei telefoon hebt dan heeft je toestel een Android besturingssysteem. Jouw toestel heeft standaard geen podcast-app, maar het is simpel om er een te installeren. We laten het je graag zien:

Zoek naar de podcast die je wilt horen, klik erop en abonneer je, zodat elke nieuwe aflevering die verschijnt meteen voor je klaar staat om te beluisteren.

Podcasts luisteren in de NPO Radio 1 app

Met de NPO Radio 1 app luister je altijd en overal naar NPO Radio 1, maar ook naar onze podcasts. De NPO Radio 1-app kun je downloaden in de AppStore (voor iOS) en PlayStore (voor Android).

Als je de NPO Radio 1-app opent, zie je onderin het meu het knopje 'Podcasts. Als je op 'Podcasts' hebt geklikt, opent het scherm waar je podcasts kan luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie