Podcast
AVROTROS

Drie podcastluistertips: Jan & Christina, Toen was ik 12, De Man en de Maan

foto: NPOfoto: NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. Drie podcastluistertips: Jan & Christina, Toen was ik 12, De Man en de Maan

We blijven binnen in deze tijden van corona. Dus meer tijd om naar podcasts te luisteren. Maar welke? Miss Podcast geeft deze week iedere dag drie podcastluistertips.

Jan & Christina

Hij is een Nederlandse succesvolle fotograaf. Zij is een Amerikaanse moeder die al 28 jaar in de gevangenis zit, omdat ze verdacht wordt van het vermoorden van haar 3-jarige dochter. Hun wegen kruisen elkaar als fotograaf Jan Banning een fotoserie maakt in de gevangenis waar zij vastzit. Vijf jaar later besluit hij haar te gaan helpen, omdat hij er steeds meer van overtuigd raakt dat Christina onterecht is veroordeeld. Een fascinerende, driedelige podcast over een fotograaf die zijn camera opzij legt en onderzoekt of zijn invloed groter is als fotograaf of als goedwillend mens met een missie.

Luister hier naar de podcast Jan & Christina of via je favoriete podcast-app

Toen was ik 12

Er bestaan niet veel podcasts die geschikt zijn voor kinderen, maar 'Toen was ik 12' is een heel geslaagde in deze periode waarin de scholen gesloten zijn. In deze podcast van Willem Wever blikken volwassenen terug op grote gebeurtenissen die plaatsvonden toen ze 12 jaar waren. Zoals Pamela, die de Bijlmerramp van dichtbij meemaakte. Of Sandra, die als tienermeisje het laatste concert van Doe Maar bijwoonde. Prachtige, levendige verslagen die je echt even terugbrengen in de tijd. Ook heel geschikt voor ouders om samen met hun kinderen te luisteren.

Luister hier naar de podcast Toen was ik 12 of via je favoriete podcast-app

De Man en de Maan

Sterrenkundige Marc Klein Wolt heeft een belachelijk plan. Hij wil weten wat er net na de oerknal gebeurde en daarom wil hij duizend antennes plaatsen op de achterkant van de maan. Maar hoe komt hij daar? De Europese ruimtevaartorganisatie en de NASA verklaren hem voor gek. Zijn plan is te duur, te complex. Maar dan krijgt hij de kans om samen te gaan werken met opkomende ruimtemacht China. Dat blijkt niet zonder risico’s te zijn. Documentairemaker Saar Slegers volgt hem bij dit waargebeurde avontuur dat veel weg heeft van een spannend jongensboek.

Luister hier naar de podcast De Man en de Maan of via je favoriete podcast-app

Podcasttips van Miss Podcast

Mischa Blok presenteert Miss Podcast, iedere maandag t/m donderdagnacht van 01:00 tot 02:00 op NPO Radio 1, ook te beluisteren als podcast via iTunes (link) of via de website van NPO Radio 1. Wil je meer podcastrecensies luister dan eens naar VINK, dé podcastgids van Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie