Podcast

Podcast De Dag: hoe Twitter aantoonbaar guurder werd

foto: reutersfoto: reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe Twitter aantoonbaar guurder werd

Haatberichten en desinformatie over vooral Oekraïne, vaccins en het klimaat nemen in rap tempo toe sinds Elon Musk Twitter eind oktober overnam. Onderzoekers wijzen op Musks eigen grote rol hierin.

#1276 - Hoe Twitter aantoonbaar guurder werd - De Dag

Wat direct na Elon Musks overname van Twitter al werd gevreesd, en door sommige gebruikers ook al was opgemerkt, blijkt te kloppen: Twitter is sinds Musk aan het roer staat een aantoonbaar guurdere plek geworden. Haatberichten en desinformatie over vooral Oekraïne, vaccins en het klimaat zijn er fors toegenomen.

Nieuwsuur-journalist Rudy Bouma dook in de onderzoeken naar Twitter sinds het platform werd overgenomen door Musk. Hij sprak verschillende onderzoekers in binnen- en buitenland, die samen een ontluisterend beeld schetsen over de staat van het platform en de rol die Musk daarin speelt.

In podcast De Dag vertelt hij hoe nepnieuws en haat in toenemende mate en in rap tempo rondgepompt worden op Twitter en wat voor gevolgen dat heeft voor minderheden én voor het platform zelf. Want duidelijk is dat het bedrijf in zwaar weer zit.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie