Podcast

Podcast De Zomerdag: de metamorfose van Hongkong

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Zomerdag: de metamorfose van Hongkong

China heeft in een jaar tijd de democratie in Hongkong de nek omgedraaid, zegt correspondent Sjoerd den Daas in podcast De Dag. Toen Groot-Brittannië de kroonkolonie in 1997 teruggaf aan China werd afgesproken dat Hongkongers zeker vijftig jaar zelf hun toekomst konden vormgeven, met onder meer een eigen economisch systeem en democratische vrijheden.

#893 - De Zomerdag: de metamorfose van Hongkong - De Dag

Van die belofte is niets meer over. China voerde de omstreden veiligheidswet in, veranderde het kiesstelsel en censuur is in het leven is geslopen. Zo durft een docent geschiedenis in zijn lessen geen gevoelige onderwerpen meer te behandelen. Het risico dat er mensen meeluisteren die de docent aangeven is levensgroot.

De podcast De Dag is met zomerstop tot 23 augustus. Tot dan verschijnt elke werkdag De Zomerdag, waarin een selectie van opvallende gesprekken uit de afgelopen maanden herhaald wordt.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie