Podcast

Podcast De Dag: Trump vs DeSantis

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Trump vs DeSantis

Na de teleurstellende tussentijdse verkiezingen voor de Republikeinen, lijkt de partij op zoek naar een nieuwe leider die wél verkiezingen kan winnen. Is Ron DeSantis de 'nieuwe Trump'?

#1221 - Donald Trump vs Ron DeSantis - De Dag

Een meerderheid van de Republikeinen ziet liever de herkozen gouverneur van Florida, Ron DeSantis, als de Republikeinse presidentskandidaat in 2024 dan oud-president Donald Trump, blijkt uit een nieuwe peiling. Trump kondigt mogelijk vandaag aan dat hij opnieuw een gooi wil doen naar het presidentschap, maar DeSantis - een voormalige protegé van Trump - lijkt het bij de Republikeinse achterban beter te doen. Trump is 'not amused' en slijpt de messen.

In podcast De Dag maakt Amerika-deskundige Paul Verhagen een profiel op van Ron DeSantis, die ook wel 'de Trump met hersens' wordt genoemd. Hij benadrukt dat DeSantis radicaal conservatief is en cultuuroorlogen voert die polariseren. In feite een gevaarlijkere Trumpist dan Trump zelf, aldus Verhagen.

​​​​​​​Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie