Podcast
NOS

Podcast De Dag: kan de nieuwe Obama nu opstaan?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: kan de nieuwe Obama nu opstaan?

Amerika-journalist Laila Frank licht in podcast De Dag drie Democraten uit - opvallende stemmen in een partij die het straks mogelijk tegen Donald Trump moeten opnemen.

#1217 - Kan de nieuwe Obama nu opstaan? - De Dag

Trump

Donald Trump stond niet op het stembiljet, maar domineerde wel de verkiezingen en hij zegt dat hij komende dinsdag met een belangrijke aankondiging komt. Alles wijst erop dat Trump over 2 jaar weer president wil worden. En dus waren de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen ook een soort referendum over het Trumpisme en een peiling van hoe de Democraten ervoor staan. Het beeld is nu dat de kandidaten die zich aan Trump hebben verbonden het niet goed hebben gedaan. Maar ook dat de positie van de Democraten broos is. De vraag wordt: wie neemt het straks tegen Trump op?

Een 'nieuwe Obama'

Amerika-journalist Laila Frank licht in podcast De Dag drie Democraten uit die haar positief opvielen tijdens deze campagne - nieuwe stemmen in een partij die nu nog zwaar leunt op de oude garde en naarstig op zoek lijkt naar een 'nieuwe Obama'.

Laila Frank bespreekt de profielen van 'de man in de hoody' John Fetterman, die in Pennsylvania een belangrijke Senaatszetel won van Stacey Abrams. Zij speelt een belangrijke rol in Georgia, de staat waar de verkiezingen op 6 december over moeten. En van Pete Buttigieg, de man die president Biden als zijn gedroomde opvolger ziet. Maar is Amerika klaar voor een openlijk homoseksuele president?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Gerelateerde podcast

Het China van Xi

Het China van Xi

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie