Podcast
NOS

Podcast De Dag: 3 alternatieve kabinetten in de praktijk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 3 alternatieve kabinetten in de praktijk

In Limburg, Denemarken en Italië hebben ze ervaring met alternatieve bestuursvormen. Hoe pakten extraparlementaire- minderheids- en zakenkabinetten daar uit?

#1544 - 3 alternatieve kabinetten in de praktijk - De Dag

Het is de week van de waarheid voor informateur Putters, die donderdag zijn eindverslag moet inleveren over deze 'tussenfase' in de formatie. Hij zoekt naar een alternatieve kabinetsvorm, waarin PVV, BBB, VVD en NSC kunnen en willen samenwerken.

Het gaat in Den Haag al een tijdje over extraparlementaire- minderheids- en zakenkabinetten. Of, zo je wil, het Limburgse, Scandinavische en Italiaanse model, want daar hebben ze in de praktijk ervaring met die alternatieve bestuursvormen. In deze podcast hoor je van journalisten in die gebieden wat de ervaringen zijn en wat politiek Den Haag daarvan kan leren.

Aan het woord komen: journalist Jos van den Broek van de Limburgse omroep L1, Scandinavië-correspondent Rolien Créton en correspondent in Italië Heleen d'Haens.

Reageren? Mail dedag@nos.nl

Presentatie en montage: Elisabeth Steinz

Redactie: Rosa Juffer

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie