Podcast

Podcast De Dag: bro-culture in de gamewereld

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: bro-culture in de gamewereld

Call of Duty, World of Warcraft, Candy Crush, en Overwatch. Dag in dag uit worden de spellen door miljoenen gamers zorgeloos gespeeld, maar de games zijn vaak met bloed, zweet en tranen tot stand gekomen.

#953 - Bro-culture in de gamewereld - De Dag

Van de gamewereld wordt vaak gezegd dat het een mannenwereld is. Er zijn al jaren klachten over machogedrag en de zogenoemde bro-culture. Deze week heeft een van de grootste gamebedrijven ter wereld, Activision Blizzard, onder druk van de eigen medewerkers en een aangespannen rechtszaak, geprobeerd om daar een krachtig statement tegen te maken door tientallen werknemers te ontslaan. Zij worden beschuldigd van onder meer seksuele intimidatie en discriminatie op de werkvloer.

In podcast De Dag vertelt NOS-redacteur Filip Dujic over de keiharde werkcultuur die schuilgaat achter de populairste games die dagelijks door miljoenen mensen gespeeld worden. En game-ontwikkelaar Eline Muijres van Mi'pu'mi Games vertelt over haar ervaringen als vrouw in de game-industrie. Het is niet makkelijk als vrouw tussen al die mannen, zegt ze, maar ze ziet de cultuur wel veranderen.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie