Podcast

Podcast De Dag: de impact van doodsbedreigingen op politici

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de impact van doodsbedreigingen op politici

In de podcast een gesprek met oud-minister Rita Verdonk, die jarenlang ernstig bedreigd en zwaar beveiligd werd. "Mijn gezin wil dit nooit meer meemaken."

Politici kunnen of willen meestal niet praten over bedreigingen, uit veiligheidsoverwegingen of omdat ze er geen extra zuurstof aan willen geven. Afgelopen week vertelde D66-leider Sigrid Kaag wel over de impact van doodsbedreigingen op haar leven en ze vroeg aandacht voor dit groeiende probleem voor politici en publieke figuren.

In podcast De Dag een openhartig gesprek met Rita Verdonk, die als minister van Vreemdelingenzaken en Integratie vanaf 2003 jarenlang ernstig bedreigd werd. De impact is zo groot geweest dat ze van haar familie nooit meer terug de politiek in mag, vertelt ze. "Er kwam een veto op mijn politieke carrière. Zij hebben gezegd: wij gaan dit niet nog een keer meemaken."

Ook een van haar beveiligers, Rico Briedjal, kijkt met dubbele gevoelens terug op die periode. Hij vond het een eervolle en bijzondere periode, maar voelde nadien ook de impact van de verantwoordelijkheid die op zijn schouders rustte.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

#951 - De impact van doodsbedreigingen op politici - De Dag

Ster advertentie
Ster advertentie