Podcast

NOS Formule 1-podcast #6: 'Zet Max in een Racing Point en hij eindigt voor de Mercedessen'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Formule 1-podcast #6: 'Zet Max in een Racing Point en hij eindigt voor de Mercedessen'

[NOS] De derde grand prix van het seizoen was er een met een hoop spektakel rondom Max Verstappen. Na een waardeloze kwalificatie (zevende), reed hij zijn auto onderweg naar de opwarmronde de bandenstapel in.

Zijn monteurs verrichtten een wonder door de auto voor de start te repareren, waardoor Verstappen uiteindelijk nog tweede kon worden in de race. Welke conclusies kunnen we trekken na dit bewogen weekend op de Hungaroring?

"We zijn gewend dat het na de Hungaroring zomerstop is in de Formule 1. Nu was het pas race nummer drie, maar het verandert niets, want ook nu is het seizoen beslist" zegt NOS-commentator Louis Dekker in de NOS Formule 1-podcast.

#6 - 'Zet Max in een Racing Point en hij eindigt voor de Mercedessen' (S02)

'Zelfvertrouwen grenst aan arrogantie'

Weliswaar heeft Max Verstappen theoretisch nog volop mogelijkheden om wereldkampioen te worden, maar de kans dat dat ook echt echt gaat gebeuren is volgens Dekker nagenoeg nul. "Hamilton heeft zo veel zelfvertrouwen dat het grenst aan arrogantie. Mercedes is niet te stoppen."

Oud-coureur Jan Lammers is het daarmee eens, hij baalt van de overmacht van Mercedes. "Als je kijkt naar wat Schumacher gewonnen heeft, die moest er echt voor vechten. Mercedes is zo veel beter dan de rest, dat het af en toe iets te makkelijk gaat, dat is voor de statistieken toch wel jammer."

Niet alleen Mercedes is snel, team Racing Point is dat ook. Niet zo raar, want de roze bolides zijn vrijwel, of misschien zelfs helemaal, identiek aan de auto's waar Mercedes vorig jaar in reed.

'Die auto maakt gigantisch verschil'

Het leverde de auto van Racing Point de bijnaam 'Roze Mercedes' op. "Dat haalt voor mij toch wel wat glans af van de overwinningen van Hamilton" zegt Lammers. Als je ziet dat Lance Stroll ineens de strijd aangaat met Bottas, hoe slecht moet je dan zijn om niet hoog te eindigen met die auto. Dat die auto zo gigantisch veel verschil maakt, is voor mij een openbaring. Dan denk ik: als je Max in een Racing Point zet, eindigt hij voor de twee Mercedessen."

De eerstvolgende grand prix is over twee weken op Silverstone. Hans van Lozenoord, motorsportvolger en Formule 1-commentator bij de NOS, hoopt in Engeland op een spannendere strijd. "Ik hoop dat ze bij Ferrari en Red Bull de rust kunnen vinden om het gat met Mercedes te verkleinen. Anders wordt het allemaal wel heel eentonig. We willen meer spanning zien, meer verrassingen. Niet altijd maar die Mercedessen vooraan, ook niet de roze Mercedessen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie