Podcast

Op zoek naar tips voor een boeiend, interessant of goed boek?

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Op zoek naar tips voor een boeiend, interessant of goed boek?

[NTR] NPO Radio 1-presenatoren Pieter van der Wielen (Nooit Meer Slapen - VPRO) en Willem de Gelder (Dit is de Zondag - EO) bespreken vijf recent uitgekomen romans waarover ze enthousiast zijn.

Pieter van der Wielen las onder andere The Game van Alessandro Baricco. "Het boek zet je aan het denken over de grote veranderingen die hebben plaatsgevonden in de afgelopen tien jaar. De wereld is enorm veranderd in een hele korte tijd en dat is interessant om over na te denken. Bij vlagen is het boek tamelijk ingewikkeld, maar het is ontzettend leuk geschreven, met heel veel humor."

Willem de Gelder was benieuwd naar schrijver Hannah Bervoets en las Welkom in het Rijk der Zieken.

"Ik ben heel enthousiast over het boek. Ik ben zelf zelden ziek, daarom is het voor mij een nieuwe wereld. Ik heb het idee dat het voor de schrijver een heel persoonlijk boek is, voor haar doen. Ze heeft zelf ook een chronische aandoening en de hoofdpersoon is deels gebaseerd op haarzelf. Dat vind ik knap; ik heb soms het idee dat ziek zijn een taboe is, we moeten allemaal maar een perfect leven hebben."

De boeken die in aflevering #8 worden besproken:

Kamers antikamers van Niña Weijers

Welkom in het Rijk der zieken van Hanna Berrevoets

The Game van Alessandro Baricco

Zelfverwoestingsboek van Marian Donner

De Witte Kamer van Samantha Stroombergen

Boekenpodcast

De NPO Radio 1 Boekenpodcast verschijnt tweewekelijks op vrijdag. Onze presentatoren bespreken in wisselende duo’s recent verschenen boeken. De podcast is hier te beluisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie