Podcast

Podcast De Dag - Het klimaat: op de vlucht

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag - Het klimaat: op de vlucht

In aanloop naar de klimaatconferentie in Glasgow maakt podcast De Dag een speciale klimaatserie om de veelomvattende opgave waar de wereld voor staat proberen te bevatten.

#956 - Klimaatserie deel 3: op de vlucht - De Dag

De gevolgen van klimaatverandering zijn voor een heleboel mensen al dagelijks voelbaar. Zij wonen op plekken die als gevolg van het veranderende klimaat nu al of op de korte termijn niet meer geschikt zijn om een leven op te bouwen. De verwachting is dat er binnen 30 jaar wereldwijd 216 miljoen mensen zijn die zich in de context van rampen en klimaatverandering moeten of willen verplaatsen.

In aanloop naar de klimaattop die zondag in Glasgow begint, deze week in podcast De Dag een klimaatserie. In deel drie richten we de blik op de wereldkaart, samen met hoogleraar rampen en klimaat Maarten van Aalst, ook directeur van het klimaatcentrum van het internationale Rode Kruis. Welke plekken worden nu al getroffen en moeten of willen mensen vertrekken?

Hoewel klimaatproblemen overal op de kaart kunnen ontstaan, worden arme landen er anders door getroffen dan rijke, zegt Van Aalst. En die kloof kan volgens hem voor nog meer problemen zorgen.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie