Podcast

Podcast De Dag - Het klimaat: wat heeft het voor nut?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag - Het klimaat: wat heeft het voor nut?

In aanloop naar de klimaatconferentie in Glasgow maakt podcast De Dag een speciale klimaatserie om de veelomvattende opgave waar de wereld voor staat te proberen bevatten.

#955 - Klimaatserie deel 2: wat heeft het voor nut? - De Dag

De berichten over klimaatverandering die aldoor in het nieuws zijn, roepen veel vragen op: niet alleen praktische, maar ook existentiële. Klimaatangst en klimaatdepressie lijken steeds meer voor te komen.

In aanloop naar de klimaattop die zondag in Glasgow begint, deze week in podcast De Dag een klimaatserie. In deel één zetten we de feiten op een rij, in deel twee de vraag wat we daar mee moeten in filosofische zin. Want de klimaatopgave is eigenlijk te groot om als individu te bevatten. Wat moet je met de wetenschap dat de planeet wordt bedreigd?

Duidelijk is dat iedereen die vraag anders beantwoordt en vooral de verschillen tussen generaties vallen op. De 22-jarige Sarah Oey is hard op weg om VN-jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling te worden. Ze vertelt over de worsteling van haar generatie met de klimaatcrisis en wat zij en haar vrienden zien als een gebrek aan toekomstperspectief. Milieufilosoof Marc Davidson zet de grotere existentiële vragen in een behapbare context en ziet er vooral ook de positieve kanten van in.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie